Κατακόκκινο, βελούδινο κέικ… Δηλαδή Red velvet cake!

Ένα καλό κέικ τρώγεται όλες τις εποχές. Είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας. Τα παιδιά λατρεύουν να τα τρώνε και επίσης αγαπούν τα έντονα χρώματα… δηλαδή ακριβώς ότι είναι αυτό το πεντανόστιμο Αμερικάνικο κέικ. Θέλει λίγη προσπάθεια, αλλά πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο.
Υλικά για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα (έχουν τα σουπερ μάρκετ και κάποιοι μεγάλοι φούρνοι) ή γάλα πλήρες
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
56 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (έχουν τα σουπερ μάρκετ)
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι λευκό
Για την επικάλυψη
750γρ τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
320γρ ζάχαρη άχνη
5ml εσάνς βανίλιας
Παρασκευή
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
-Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
-Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο.
-Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης τα αυγά, το ξινόγαλα, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-Προσθέτετε το ξύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-Με το μίξερ ανακατεύετε τα υγρά συστατικά με το μείγμα που έχει το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό-ρευστο μείγμα για κέικ.
-Μοιράζετε το μείγμα σε 2 κυκλικές φόρμες για κέικ. (Για να ξεκολλήσει το κέικ εύκολα βάλτε στον πάτο της κάθε φόρμας μια λαδόκολλα)
-Ψήνετε στο μεσαίο ράφι για 30-40 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγει καθαρή.
-Αφήστε τα δυο κέικ να κρυώσουν και μετά με ένα λεπτό μαχαιράκι τα ξεκολλάτε και τα βγάζετε από τις φόρμες τους. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και φτιάχνετε την επικάλυψη ως εξής
-Ανακατεύετε όλα τα υλικά (ζάχαρη άχνη, βανίλια και τυρί) μαζί στο κάδο του μίξερ, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα (πιο απλό δε γίνεται!!!).
Όταν παγώσουν τα κέικ τοποθετείτε τον ένα δίσκο κέικ επάνω σε δίσκο σερβιρίσματος, απλώστε τη μισή ποσότητα του μίγματος του τυριού, καλύψτε με το δεύτερο δίσκο και τελειώστε αλείφοντας με το υπόλοιπο τυρο-μίγμα επάνω και γύρω γύρω από το κέικ.
Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Καλή επιτυχία.
ΠΗΓΗ:http://www.tsantiri.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.