Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

Νομίζω ότι αν τη δοκιμάσετε θα τη φτιάχνετε συνέχεια!
 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βιτάμ
  • 2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη)
  • 4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 1 κούπα τριμμένο φουντούκι



Πως το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτηρο σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατέβουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα...
  3. Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπωλ.
  4. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.


Διαβάστε περισότερο: Μερέντα http://www.sintagespareas.gr/sintages/merenta.html#ixzz2IS9rMAOP

Σχόλια

  1. Και μόνο η εικόνα είναι...να λιγώνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίθανη!!Μόνο μια διευκρίνηση αν μπορείς. Πως τρίβουμε τα φουντούκια, ρωτάω γιατί το έκανα, και τα φουντούκια όσο κι αν τα έτριψα, πάλι ξεχώριζαν.Η γεύση απίθανη!! Μόνο που τα παιδιά δεν θέλουν να αισθάνονται στη γλώσσα τους τα φουντούκια, ακόμα και τριμμένα. Ευχαριστώ για τη συνταγή, εμένα μου άρεσε πολύ.φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπλώνουμε τα φουντούκια σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
      Tα βγάζουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα και μόλις κρυώσουν λίγο, τα τρίβουμε καλά μέχρι να αποφλοιωθούν. Bάζουμε τα καθαρισμένα φουντούκια στο μπλέντερ και τα τρίβουμε σιγά-σιγά, μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Την κάνω 29 χρόνια ακριβώς έτσι ακόμη και τώρα στα εγγόνια μου τρελαίνονται και θα συνεχίσουμε να την απολαμβάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποσες μερες διατηρειται στο ψυγειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φουντούκι αν δεν το βάλουμε,επειδή έχουμε αλλεργία, δεν θα βγει καλή η συνταγή;Το χρειάζεται για να σφίξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς να φτιάξετε υγρό κρεμοσάπουνο από μία μπάρα σαπουνιού