Λικέρ Πεπόνι
Τι λέτε ...να φτιαξουμε φτιάξουμε κάποιο λικέρ για τα κρύα του χειμώνα ?
* Φυλάξτε τo
λικέρ σε δροσερό μέρος
* Να είναι
πάντα κλειστά καλά
Συστατικά
- 1 πεπόνι ώριμο
- μισό λεμόνι
- 2 φλυτζ. Βότκα
- 2 φλυτζ. σιρόπι ζάχαρης
Κόβουμε τη ψίχα του πεπονιού σε μικρούς κύβους και το εξωτερικό του λεμονιού (φλούδα) σε μπαστουνάκια-λωριδίτσες.
Σε ένα γυάλινο μπόλ ή μεγάλη γυάλινη μπουκάλα βάζουμε το πεπόνι, τα μπαστουνάκια του λεμονιού και τη βότκα. Τα αφήνουμε για μία εβδομάδα σκεπασμένα.
Τα σουρώνουμε καλά για να βγει όλος ο χυμός από το πεπόνι.
Προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης, βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το αφήνουμε άλλες 3-4 εβδομάδες.
Το πίνουμε παγωμένο.
Καλό μήνα!!!Πρέπει να μοσχοβολάη τό λικεράκι σου!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή