Λικέρ Πεπόνι



 Τι λέτε ...να φτιαξουμε φτιάξουμε κάποιο λικέρ για τα κρύα του χειμώνα ?
*  Φυλάξτε τo λικέρ σε δροσερό μέρος
                                                            *   Να είναι πάντα κλειστά καλά

Συστατικά

  • 1 πεπόνι ώριμο
  • μισό λεμόνι
  • 2 φλυτζ. Βότκα
  • 2 φλυτζ. σιρόπι ζάχαρης



Κόβουμε τη ψίχα του πεπονιού σε μικρούς κύβους και το εξωτερικό του λεμονιού (φλούδα) σε μπαστουνάκια-λωριδίτσες.
Σε ένα γυάλινο μπόλ ή μεγάλη γυάλινη μπουκάλα βάζουμε το πεπόνι, τα μπαστουνάκια του λεμονιού και τη βότκα. Τα αφήνουμε για μία εβδομάδα σκεπασμένα.
Τα σουρώνουμε καλά για να βγει όλος ο χυμός από το πεπόνι.
Προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης, βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το αφήνουμε άλλες 3-4 εβδομάδες.
Το πίνουμε παγωμένο.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

Πώς να φτιάξετε υγρό κρεμοσάπουνο από μία μπάρα σαπουνιού