Φτιαχνω Κοκκινο Πιπερι Καγιεν(Cayenne Pepper)


Φτιαχνω Κοκκινο Πιπερι Καγιεν

To κοκκινο πιπερι καγιεν,γινεται απο τη κατεργασια της πιπεριας ποικιλιας καγιεν.
Ειναι σχετικα ευκολη η παρασκευη της,και το μονο που χρειαζεται ουσιατικα ειναι λιγο υπομονη.

Φετος εβαλα για πρωτη φορα στο περιβολι μου,4 πιπεριες καγιεν.Να πω την αληθεια της ψωνισα χωρις καν να γνωριζω τι ειναι.Περιμενα να μεγαλωσουν και να βγαλουν καρπο για να τις αναγνωρισω.

Η πιπερια καγιεν ειναι λεπτη και μακρυα.Εχει πρασινο χρωμα και οταν οριμασει και ειναι ετοιμη για συγκομιδη εχει βαθυ κοκκινο.Ειναι αρκετα καυτερη και περιεχει αρκετη καψακαινη.


Χρειαζονται

  • Ωριμες πιπεριες καγιεν
  • Ηλιος η αποξηραντης
  • Μπλεντερ
Οταν ειναι ωριμες οι πιπεριες καγιεν,τις μαζευουμε.
Επειτα χρειαζεται να γινει αποξηρανση.Αν δε διαθετουμε ειδικο αποξηραντη,τις κρεμαμε στον ηλιο για καποιες μερες ωσπου να φυγει εντελως η υγρασια που εχουν.
Συνηθως το κανουν σα "μπουγαδα",δηλαδη με μια σακοραφα κ κλωστη τις περνανε και τις κρεμανε σε ενα φωτεινο παραθυρο για μια δυο βδομαδες.
Οταν πλεον εχουν αποξηρανθει,τις κοβουμε και απομακρυνουμε τους σπορους και τα κοτσανια.
Τις βαζουμε σε ενα ισχυρο μπλεντερ και τις αφηνουμε μεχρι να γινουν σκονη.
Και ειναι ετοιμο πλεον το πιπερι καγιεν.

Σημειωση

  • Οσο πιο ωριμες ειναι οι πιπεριες τοσο πιο καυτερο θα ειναι το πιπερι μετα.
 



INFO http://mysupertheoryofsupereverything.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

Για ρίξε μια ματιά & έλα στη παρέα!