Τα βραχιόλια μου "Αμέθυστος"


Ο Αμέθυστος είναι η πέτρα του μυαλού. Φέρνει ηρεμία και διαύγεια όπου υπάρχει άγχος και σύγχυση. Φορέστε Αμέθυστο αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τη διαίσθηση, τα συναισθήματά σας ή τις αξίες σας. Βοηθάει στην αφομοίωση της πνευματικής γνώσης, του μυστικισμού και της ψυχικής εν-θύμησης. Σας βοηθάει να ξεκολλήσετε από αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο θυμός, το μίσος και η ενοχή. Επίσης βοηθάει να ξεφύγετε από το αλκοόλ, τη βουλιμία και από άλλες εξαρτήσεις. Είναι πολύ καλή για όσους φορτώνουν πολύ, καταπονούνται υπερβολικά ή δέχονται καταιγισμό πληροφοριών. Θεωρείται εξαιρετικά...
...πνευματική πέτρα, βοηθάει στον διαλογισμό, ενισχύει την ευγένεια σε ένα άτομο, την ψυχική ικανότητα, εσωτερική ειρήνη και θετική μεταμόρφωση. Πολλοί υποστηρίζουν πως πρέπει να ονομάζεται η "πέτρα του μετασχηματισμού". Είναι επίσης κρύσταλλος προστασίας. Ιδανική για όσους ασχολούνται με την πνευματική καθοδήγηση σε άλλους, σε ενεργοθεραπευτές και σε συμβούλους.
 Το μοβ χρώμα είναι το χρώμα που συμβολίζει ανώτερα επίπεδα και την υπέρτατη σοφία και έτσι χρησιμοποιούσαν τον Αμέθυστο για την όξυνση του πνεύματος και της διορατικότητας. Πιστεύεται ότι ο Αμέθυστος φέρνει ηρεμία και ισορροπία, ενισχύει την δυνατότητα να αφομοιώνει κάποιος νέες ιδέες και βοηθάει στην περισυλλογή. Ιδανικός λίθος για μετάβαση ενέργειας και διοχέτευση θεραπείας. Στους αρχαίους πολιτισμούς, τα φυλακτά από Αμέθυστο φορέθηκαν ως αντίδοτα ενάντια στο δηλητήριο, στα μάγια, ως προστασία ενάντια στη μάχη. 
 Προέρχεται από την ελληνική λέξη "αμέθυστος" επειδή βασίζεται σε έναν μύθο. Λέγεται πως ο Βάκχος, ο θεός του κρασιού, προσβλήθηκε από μια κοινή θνητή και τη μεταμόρφωσε σε πέτρα. Το μετάνιωσε όμως μετά και την περιέλουσε με κρασί για να γίνει κρυστάλλινο άγαλμα με αυτό το μοναδικό χρώμα που έχει ο Αμέθυστος και είπε πως όποιος πίνει κρασί από αυτό τον κρύσταλλο, δε θα μεθάει.
Επειδή ο Αμέθυστος είναι κρύσταλλος, μπορείτε να αποθηκεύσετε ενέργεια σε αυτόν (διαβάστε εδώ περισσότερα για τους κρυστάλλους)
Το όνομά του έχει βέβαια ελληνική προέλευση και σημαίνει «αυτός που δεν μεθάει». Στον πρώτο αιώνα, ο Πλίνιος έγραψε ότι ο Aμέθυστος ονομάστηκε έτσι για το χρώμα του που είναι σχεδόν ο ίδιος με αυτό του κρασιού. Κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους, δημιουργούσαν Κιτρίνη θερμαίνοντας Αμέθυστο.

Ο Aμέθυστος έχει χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμοι λίθοι και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα για χιλιάδες έτη. Οι πρώτοι Έλληνες θεώρησαν ότι ο αμέθυστος προστάτευε από την μέθη κατά κατανάλωση του οινοπνεύματος.
Χρωματισμός λίθου: Αποχρώσεις του μοβ. Σε κρυσταλλική μορφή με αξία ανάλογη της ποιότητάς του.
Ζώδια:  Αιγόκερος, Κριός, Ταύρος, Ιχθείς, Υδροχόος, Toξότης, Καρκίνος
Τσάκρα: 7ο (κορυφή)

http://www.silvermade.gr/index.php?categoryid=39&p2_articleid=5




Το μωβ είναι ένα σύνολο αποχρώσεων του ορατού φάσματος, που βρίσκονται μεταξύ κόκκινου και μπλε ενώ είναι η πρώτη συνθετική χρωστική ουσία ανιλίνης.
Το ανακάλυψε τυχαία ο χημικός Sir William Henry Perkin, στα 18 του (δεν ήταν τότε Sir), το 1856, στην προσπάθεια του να φτιάξει τεχνητή κινίνη.
Την ονόμασε Μωβεΐνη (Mauveine) ή αλλιώς ανιλινικό πορφυρό (aniline purple).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.