Tέχνη φιλενάδα δεν είναι αυτό που βλέπεις , learn, with your heart !

Πάλι ξεκίνησα μαζί σου την ιδία συζήτηση...

Ένα καφέ είπα να πιω , μαζί σου βρε φιλενάδα μου πιστή και πιάσαμε βαριά κουβέντα , διαφωνίες , συμφωνίες με θέμα τι είναι τέχνη.

Η τέχνη είναι το μέσο να εκφράσεις την απεικόνιση της ψυχής η να τα παίρνει ο καλλιτέχνης με ρωτάς.
Ξέρω τι πιστεύεις μα θα σου πω , όχι τι είναι τέχνη αλλά γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις εσύ τι είναι.

Για εσένα φιλενάδα η τέχνη είναι ένας πινάκας ζωγραφικής που τον βάζεις στο τοίχο σου και δένει με τα χρώματα στις κουρτίνες σου.

Ε, δεν κάνει να τον έχεις έτσι , γυμνό ,ξέρεις γιατί !
 Εκεί ο ζωγράφος κάτι ήθελε να πει να εκφράσει πόνο ,η αγάπη , θλίψη η χαρά ,γέλιο η δάκρυ κάτι θέλει να σου πει να τον ..ντύσεις με τα μάτια σου μα δεν τον κοιτάς καν .

Ακόμα έχεις βιβλία σπουδαία , που ποτέ δεν διάβασες αλλά τα έχεις να κρατούν τις πόρτες,  να μη κλείσουν από τον αέρα γιατί το διάβασες στο cosmopolitan σελίδα 13 που το ίδιο κάνουν όλοι οι διάσημοι στα άσημα τα σπίτια τους.
Διάβασε τα λοιπόν και άκου τι θέλει να σου πει ο συγγραφέας γιατί κάτι έχει να πει που θα σε προβληματίσει ίσως και να σ αλλάξει.

Και τα τραγούδια που δεν μπορείς καθόλου να τ’ ακούσεις ...είναι γιατί στα αυτιά σου , είναι θόρυβος και σε πονά λες το κεφάλι !
Λάθος σου , τα τραγούδια φιλενάδα μου δεν τ ακούς με τ αυτιά αλλά με τη κάρδια γιατί ο στιχουργός όταν έγραφε τους στοίχους στο χαρτί , έβγαλε συναισθήματα και ο μελωδός το έντυσε με νότες , αισθήματα και χρώματα.

Και τα κοσμήματα μου , που λες γιατί δεν στα πουλώ είναι γιατί τα ήθελες μόνο για ένα γάμο για να σε δει η κουμπάρα σου και να σκάσει ... και πήρα φόρα.
Αχ το κερί που σου έκανα δωράκι στη γιορτή σου δεν τ άναψες ποτέ να μην μαυρίσουν λες οι τοίχοι στο σαλόνι.

Κάνε μια χάρη για έμενα πάρε ένα σπίρτο και άναψε το και κοιτά τη φλόγα επίμονα ,απόψε μπορεί να δεις καλύτερο το κόσμο να έτσι περίπου όπως το κοριτσάκι με τα σπίρτα κάνε μου τη χάρη δοκίμασε το μια φορά και ίσως να καταλάβεις.

Να καταλάβεις ....

Πως μπορείς να καταλάβεις τη τέχνη όταν δεν έδωσες χρόνο να την μάθεις ?
Και μη ρωτάς έμενα για την τέχνη .

Ίσως η τέχνη να είναι ξέσπασμα για έμενα όπως εσύ πας για ψώνια και το λες ShoppingTherapy όταν έχει δυσκολίες η ζωή σου , ίσως έτσι να ταξιδεύω εγώ , ίσως.

Και να σου πω .... ας μ ακούσεις καλή μου φίλη που λες , ότι και η τέχνη είναι μόνο για το κέρδος / τα χρήματα ,να σου πω τι θα κάνεις για να δεις καλυτέρα ,η μάλλον όχι ,μ' άλλα μάτια να δεις τι είναι η τέχνη στη ζωή μας.

Σε ξέρω φίλη μου αγαπημένη ....

Όταν πονάς δεν έχεις ύπνο και παίρνεις τα χαπάκια σου , μετράς τα πρόβατα σου και κοιμάσαι , και το πρωί που σε ρωτώ γιατί δεν είχες ύπνο μου λες όλο σκεφόσουνα και κάτι σ ενοχλούσε.
Και κρύβεσαι ναι , πολύ καλά κρύβεσαι μέσα στον ύπνο  και δεν αφήνεις την κάρδια να ακούσει τον πόνο την αγανάχτηση για να πονέσει πιο πολύ , να μάθεις  το γιατί και να κλάψεις και μια φορά.

Σήμερα μη πάρεις βαλεριάνα για να κοιμηθείς και ξενύχτισε μια φορά για χάρη στο ζητώ , αλλά μη βάλεις τα πόδια στο τοίχο ψηλά να χαλαρώσεις , με τίποτα μη κάτσεις να κάνεις τους λογαριασμούς να δεις τι έχεις αύριο να πληρώσεις , και προς θεού μη βάλεις τηλεόραση και δεις κανένα όργανο γυμναστικής , για τους κοιλιακούς σου γέμισαν τα ντουλάπια σου από όλα αυτά .. και ούτε ένα δεν ανέχτηκες λίγο να σε γυμνάσει .

Και κάνε ότι θα σου πω απόψε έτσι για μια αλλαγή .

Άναψε το κερί , και κάτσε στο καναπέ σου με μόνο φως τη φλόγα του , κοιτά για ώρα τον πίνακα που έχεις στο σαλόνι σου , κοίτα το χέρι που απλώνετε ψηλά στον ουρανό στα σύννεφα , κοίτα καλά με τα μάτια και την ψυχή.

Μετά πάρε ένα βιβλίο και άρχισε να διαβάζεις όσο μπορείς και αν κάτι δεν κατάλαβες μη το προσπερνάς , ξανά διάβασε το ,και άσε να σε ταξιδέψει να σε πάρει μαζί του , άσε την ώρα να παίρναει και διάβαζε και όταν κουραστούν τα βλέφαρα σου , βαλε ν ακούσεις μουσική , βαλε κάτι που σου αρέσει και άκου όσο μπορείς μέχρι να κοιμηθείς .

Απόψε κάνε αυτό και μόνο ... αύριο μπορεί πάλι , να μην ξέρεις το ορισμό τις τέχνης αλλά θα καταλάβεις τι είναι και τι μπορεί να κάνει για εσένα.

Ίσως σε κάνει καλύτερη ...

Καληνύχτα φιλενάδα μου καλή !


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.