Kοσμήματα πυρογραφίας


Τα πρωτότυπα κοσμήματα της φωτογραφίας είναι δημιουργίες της 17χρονης Λίτσας, από την Αίγινα, η οποία ασχολείται με το ιδιαίτερο χόμπι της πυρογραφίας εδώ και δύο περίπου χρόνια. Η εντυπωσιακή λεπτομέρεια της εγχάραξης του ξύλου είναι εξολοκλήρου δουλεμένη στο χέρι, με πυρογράφο, σε κοσμήματα που έχουν αρχικά σμιλευτεί στον τόρνο, από τον φίλο της, Αντώνη, που ασχολείται με την ξυλογλυπτική. Για τα σκουλαρίκια, τα φυλακτά και τα μπρελόκ χρησιμοποιείται ξύλο ευκαλύπτου, ενώ τα βραχιόλια γίνονται από διάφορα ξύλα.

Η Λίτσα είναι αυτοδίδακτη στην πυρογραφία. «Αρχικά ξεκίνησα να φτιάχνω κοσμήματα για τον εαυτό μου. Επειδή όμως άρεσαν, άρχισα να φτιάχνω και για φίλες που μου ζητούσαν» εξηγεί. Φυσικά μοτίβα, λουλούδια, πεταλούδες και οι όμορφοι πρωταγωνιστές του δεύτερου χόμπι της, της ιππασίας, κυριαρχούν στα σχέδιά της. «Αφού καταλήξω στο θέμα που θέλω να πυρογραφήσω, ψάχνω σε διάφορες πηγές όπως βιβλία και internet για να δω σχετικά σχέδια. Στη συνέχεια τα συνδυάζω και τα αλλάζω ώστε να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα» λέει.

Δε θα απέκλειε το ενδεχόμενο της επαγγελματικής ενασχόλησης με την πυρογραφία στο μέλλον, καθότι πιστεύει πως πάντα θα υπάρχει χώρος για το κόσμημα στη –στριμωγμένη, έστω– αγορά. «Οι γυναίκες δίνουν πάντα βάση στο να συνδυάζουν ένα ωραίο ντύσιμο με ένα ωραίο, πρωτότυπο κόσμημα» λέει, «το βλέπω και από τις παραγγελίες, που προς το παρόν πηγαίνουν πάρα πολύ καλά».

Shopping tips: Τα βραχιόλια ξεκινούν από 10 ευρώ, τα φυλακτά και τα μπρελόκ κυμαίνονται στα 10-15 ευρώ, και τα σκουλαρίκια στα 10-12 ευρώ. Για πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Λίτσα, στο e-mail bagelitsachriso@yahoo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.