I Love you...Swarovski crystals!

Εφευρέθηκαν από τον Daniel Swarovski. Γεννήθηκε το 1862 στη Βοημία της Αυστρίας, μια πόλη που ήταν ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά κέντρα του κρυστάλλου και του γυαλιού. Ο πατέρας του ασχολιόταν επίσης με αυτή την τέχνη - σήμα κατατεθέν της πόλης τους. Το παιχνίδι του φωτός στο κρύσταλλο πρέπει να έχει συναρπάσει το Daniel Swarovski από την πρόωρη παιδική ηλικία και σύντομα, αφού ολοκλήρωσε τη μαθητεία με τον πατέρα του, άρχισε να σκέφτεται νέους τρόπους κοπής του κρυστάλλου.

Όταν, στην ηλικία 21, επισκέφτηκε την πρώτη ηλεκτρική έκθεση στη Βιέννη, είχε την ιδέα της ζωής του: οι νέες τεχνικές από Siemens και το Edison τον ενέπνευσαν για να αναπτύξει μια μηχανή για το κρύσταλλο. Εργάστηκε μέρα νύχτα στην πραγματοποίηση του οράματός του. Τέλος, εννέα έτη αργότερα (1892), ήταν έτοιμος να καταχωρήσει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του: μια μηχανή που, για πρώτη φορά, κατέστησε να κόψει το κρύσταλλο τέλεια! Ήταν πολύ γρηγορότερο και ακριβέστερο από τη χειρωνακτική εργασία μέχρι σήμερα. Κατά συνέπεια άρχισε μια νέα εποχή στον κόσμο του κρυστάλλου. Τα θεμέλια είχαν τοποθετηθεί για τη σημερινή επιχείρηση. Ο Ντάνιελ Swarovski μαζί με το γαμπρό του Franz Weis και με Armand Kosmann ίδρυσαν την εταιρία το 1895.
Του πήρε χρόνια μέχρι να να βρεί τη «συνταγή» για το άψογο κρύσταλλο και το κατάφερε το 1913. Οι άψογες, λαμπρές πέτρες κοσμήματος περικοπών του Swarovski προκάλεσαν το μεγάλο ενθουσιασμό και έγινε μόδα σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Τα κρύσταλλα Swarovski δεν είναι φυσικοί κρύσταλλοι αλλά αποτέλεσμα μιας διαδικασίας με κύρια συστατικά τα φυσικά μεταλλεύματα και άμμο χαλαζία. Η ποιότητα του κρυστάλλου εξαρτάται από τη μέθοδο παραγωγής και την επεξεργασία της πρώτης ύλης. Τα κορυφαία κρύσταλλα Swarovski έχουν προέλευση από την Βοημία της Αυστρίας και αυτά είναι που χρησιμοποιεί και το Χειροποίητον™, καθώς είναι τα καλύτερα στον κόσμο!
Υπάρχει και μια κατηγορία υψηλής ποιότητας Swarovski που λέγεται «ασημένια κρύσταλλα Swarovski». Αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα στον κρύσταλλο υπάρχει ασήμι. Όταν κατασκευάστηκε η πρώτη σειρά ενός νέου κράματος κρυστάλλου και ο εμπνευστής και τεχνίτης κράτησε ψηλά έναν κρύσταλλο για να ελέγξει την διάθλαση του φωτός, έμεινε καταπληκτικός από την αργυροειδή πυράκτωση που δημιουργήθηκε από τη φασματική λαμπρότητα του αντικειμένου. Από τότε, η συλλογή ονομάστηκε ασημένιο κρύσταλλο.


 www.silvermade.gr πηγή)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.