Η ιστορία της μοναρχίας μέσα από πολύτιμους λίθους

Ερωτική σχέση έχει με τα κοσμήματά της η βασίλισσα Ελισάβετ. Όπου έχει ταξιδέψει εκείνη, τα κοσμήματά της είναι οι πιστοί της συνοδοί. Στα 21 της χρόνια έλαβε ως δώρο το πρώτο της κόσμημα, το στέμμα της, κι από τότε έως σήμερα η συλλογή της έχει σπάνια, συλλεκτικά και ανυπολόγιστου κόστους κομμάτια.Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων βασιλείας της Ελισάβετ, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σε έκθεση που διοργανώνουν τον Αύγουστο και για δύο μήνες, παρουσιάζουν τα πολύτιμα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και των προγόνων της. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το στέμμα της βασίλισσας Βικτόρια που υπάρχουν πάνω του κεντημένα 1.200 διαμάντια.

 

Επίσης, εκτίθεται η τιάρα που φορούσε η Ελισάβετ κατά τη στέψη της την αποκαλεί «η τιάρα της γιαγιάκας» και ήταν το γαμήλιο δώρο της γιαγιάς της βασίλισσας Mary το 1947. 


Η Ελισάβετ τα αποκαλεί τα "καλύτερά της διαμάντια"

Στην έκθεση θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί η σχέση των Βρετανών βασιλέων με τους πολύτιμους λίθους τα τελευταία 200 χρόνια. Πολλά από τα κοσμήματα έχουν υποστεί τροποποιήσεις ή έχουν ανακοπεί ανάλογα με τα γούστα και την αισθητική της κάθε βασίλισσας ή πριγκίπισσας που τα φορούσε.


Ένα από τα πιο σπάνια ροζ διαμάντια στον κόσμο ανήκει στη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ.
Είναι 23,6 καρατίων και εξορύχθη στην Τανζανία. Ήταν γαμήλιο δώρο το 1947 από τον γεωλόγο
Τζον Γουίλιαμσον, που της το χάρισε άκοπο. Το 1948 υπέστη επεξεργασία, ενώ το 1952 το ροζ
διαμάντι έγινε το κεντρικό στολίδι ενός διαμαντένιου λουλουδιού.


ΠΗΓΗ: DAILY MAIL http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=115225&catID=4

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως