Φωτεινή Βαλεοντή | Δημιούργησε το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για τέχνη

Η Φωτεινή Βαλεοντή, είναι μία κοπέλα 24 χρόνων με καταγωγή από τη Σάμο, πτυχίο Πληροφορικής, μεταπτυχιακό στις τέχνες και στις καλές τέχνες σε συνδυασμό με τα Νέα Μέσα.
Η νεαρή Ελληνίδα δημιούργησε ένα κοινωνικό δίκτυο, το USEUM, το οποίο είναι το πρώτο δίκτυο που αφορά στην τέχνη και ήταν κάτι, που κατά την άποψή της έλειπε ειδικά σε αυτούς που ασχολούνται με το αντικείμενο. Η εφαρμογή της Φωτεινής έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο «Athens Startup Weekend» και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων και ελλήνων επενδυτών.
Επίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» αναφέρει τι την παρότρυνε να ασχοληθεί με την επαυξημένη πραγματικότητα αφού πρώτα εξηγεί ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που μπορείς να δεις ένα μνημείο σε ένα μουσείο σε τρισδιάστατη μορφή. Όσον αφορά στο USEUM αναφέρει ότι ήταν καθαρά ένα δικό της όνειρο για τη δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας και προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αυτών που δημιουργούν τέχνη και σε αυτούς που την αγαπούν.
Στόχος της για το μέλλον είναι να εξελίξει την εφαρμογή της με προσθήκες περισσοτέρων καλλιτεχνών και έργων τέχνης και με τη συμμετοχή του κόσμου αλλά όπως επισημαίνει χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
* Το USEUM καλεί σκιτσογράφους, κωμικογράφους ή ζωγράφους που θα ήθελαν να εκθέσουν την δουλειά τους στο USEUM και να δημιουργήσουν και να πουλήσουν αντικείμενα (κούπες, τσάντες ή θήκες για iPhone κ.ά.) με έργα τους στο USEUM Gift Shop e-mail επικοινωνίας για περαιτέρω πληροφορίες artists@useum.org

Read more: http://www.neolaia.gr/2012/06/28/fotini-valeonti-koinwniko-diktio-texni/#ixzz1zHgE7IP1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως