Χωνάκια παγωτό από ύφασμαΜε αυτή τη ζέστη είναι αλήθεια οτι είναι λίγο δύσκολο να δροσιστείς, ειδικά εάν είσαι σε πόλη, μακριά από οποιαδήποτε ελπίδα να βουτήξεις στη θάλασσα... Εμείς για να σε δροσίσουμε βρήκαμε αυτό το project για χωνάκια παγωτό από ύφασμα στο blog Icing Designs. Δεν μπορείς να τα φας, αλλά ίσως φτιάχνοντάς τα νιώσεις λίγο καλύτερα. Είναι πολύ ωραία ιδέα για να διακοσμήσεις παιδικό δωμάτιο, βάφτιση ή πάρτυ! Μάθε πως να τα φτιάξεις.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα χωνάκια παγωτού είναι:
- μπάλες φελιζόλ (6 cm)
- λεπτό βαμβακερό ύφασμα σε διάφορα χρώματα (γεύσεις)
- ραπτομηχανή ή βελόνα και κλωστή (γίνονται και στο χέρι)
- ψαλίδι ζιγκ ζαγκ
- πιστόλι και κόλλα σιλικόνης
- κόλλα ατλακόλ
- χαρτί που χρησιμοποιούμε στο scrapbooking (μπορεί να έχει και σχέδια)
- το πατρόν για το χωνάκι (θα το βρεις μέσα στο άρθρο)
- γέμισμα πολυέστερ
- τα ραφτικά σου
Ξεκινάς φτιάχνοντας με το ύφασμα και το ψαλίδι ζιγκ ζαγκ τα φρου φρου που τυλίγονται γύρω από τα παγωτά (δες φωτογραφίες). Κόβεις υφάσματα σε λωρίδες 112εκ επί 4εκ. Ράβεις στη μέση με αραιό γαζί και τραβάς για να σουφρώσει. Το τελικό σου φρου φρου θα πρέπει να είναι 20εκ μακρύ. Μπορείς να τα πάρεις και έτοιμα εάν θέλεις.
Στη συνέχεια φτιάχνεις το χωνάκι από το χαρτί σου και το κολλάς με την ατλακόλ. Αφήνεις να στεγνώσει και το γεμίζεις με τον πολυεστέρα για να κρατήσει το σχήμα του. Μετά κόβεις ένα στρογγυλό κομμάτι από το ύφασμά σου περίπου 20εκ σε διάμετρο και ντύνεις με αυτό όπως στις φωτογραφίες με την κόλλα σιλικόνης τη μπάλα από φελιζόλ. Κολλάς πάλι με το πιστόλι σου την ντυμένη μπάλα στο χωνάκι σου. Πάλι με την κόλλα κολλάς καλά και το φρου φρού γύρω από το χωνάκι σου. Φρόντισε να κολλήσει το φρου φρου και στο ύφασμα και στο χαρτί.
Έτοιμο το χωνάκι!
Εάν τώρα θέλεις να το κρεμάσεις μπορείς με ένα σχοινάκι ή μια κορδέλα να το κρεμάσεις από όπου σου αρέσει.
Δεν είναι πανέμορφα; Ευτυχώς που δεν είναι για φάγωμα!


Καλή επιτυχία!

πηγη http://ftiaxto.gr/projects/βήμα-βήμα/χωνάκια-παγωτό-από-ύφασμα

glitter-graphics.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως