Ένα κοριτσίστικο φωτιστικό - πίνακας ανακοινώσεων!

Τα εφηβικά δωμάτια, ειδικά των κοριτσιών, σφύζουν από χρώματα! Η διάθεση των εφήβων για αλλαγές στο χώρο τους δε σταματά ποτέ! Κολλούν αφίσες, φτιάχνουν μικροκατασκευές, αλλάζουν τις θέσεις των επίπλων!


Στο άρθρο που ακολουθεί περιγράφεται μια κατασκευή που δίνει ακόμη περισσότερο χρώμα και φως σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο!



Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
1,5μ. φωτεινό σωλήνα, ένα φύλλο φελλό (συνήθως πωλείται στα 30x30εκ. σε καταστήματα που πουλούν υλικά για χειροτεχνία) και μια ξύλινη επιφάνεια με φάρδος 40εκ. και ύψος 30εκ. (προτιμήστε κάποιο οικονομικό ξύλο π.χ. πεύκο).



Ζητήστε από τον ξυλουργό σας να κάνει στην τάβλα κάποιες οπές όπως φαίνονται στην εικόνα 1. Να έχουν διάμετρο περίπου 2 εκ. και τέτοια απόσταση μεταξύ τους ώστε να περνά εύκολα ο φωτεινός σωλήνας.



Θα χρειαστείτε και στήριξη από δυο αντηρίδες (εικόνα 1, πλάγια όψη), οι οποίες προτιμήστε να είναι από το ίδιο υλικό με την τάβλα. Η κάθετη πλευρά του τριγώνου που σχηματίζουν οι αντηρίδες πρέπει να φτάνει στα μισά του ύψους της τάβλας. Η οριζόντια πλευρά του τριγώνου πρέπει να είναι σχεδόν ίση με την κάθετη. Με τις αναλογίες αυτές θα έχετε την απαραίτητη σταθερότητα.



Στην επιλογή του χρώματος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Ζητήστε από το χρωματοπώλη σας ένα χρώμα που να μην καλύπτει τα «νερά» του ξύλου. Προτιμήστε μια απόχρωση κοριτσίστικη : Ροζ, μωβ, πορτοκαλί…






Τέλος, εφοδιαστείτε με κομματάκια χαρτόνι για στένσιλ (15x15εκ.), ένα σωληνάριο λευκή τέμπερα, ένα σωληνάριο κόλλα, και ένα κοινό πινέλο ζωγραφικής.



Αρχικά, πρέπει να βάψετε την τάβλα και το φελλό και να τα αφήσετε να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια να περάσετε το φωτεινό σωλήνα και να κολλήσετε το φελλό, έχοντας πριν κόψει το μέγεθος που εσείς επιθυμείτε, επάνω στην κατασκευή. Τέλος, με τη βοήθεια ενός στένσιλ ζωγραφίστε λευκά μοτίβα πάνω στην κατασκευή.



Η κατασκευή σας (εικόνα 2) είναι σχεδόν έτοιμη.



Βάλτε το φωτεινό σωλήνα στην πρίζα και γεμίστε το φελλό με ανακοινώσεις, υπενθυμίσεις και φωτογραφίες (εικόνα 3). Έχετε φτιάξει μια επιτραπέζια φωτεινή κατασκευή που λειτουργεί και σαν πίνακας ανακοινώσεων!





Tips_

1. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φελλό με καθρέφτη και η κατασκευή σας να γίνει εντελώς διαφορετική!



2. Οι Φωτεινοί σωλήνες κυκλοφορούν στο εμπόριο και σε διάφορα χρώματα.



3. Αντί για χρώμα μπορείτε να καλύψετε το ξύλο και με ταπετσαρία.





πηγη: http://www.supa.gr/forums/f148/ina-koritsistiko-fotistiko-pinakas-anakoinwseon-55437.html

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως