Mια "μπλε" πανσέληνος δίνει αφορμή για όνειρα !

Ένα σπάνιο φαινόμενο, μια «μπλε» πανσέληνο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού, στις 31 Αυγούστου. Η μπλε πανσέληνος θα είναι η δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Η πρώτη πανσέληνος είναι στις 2 Αυγούστου.
 H δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα δεν λέγεται μπλε μονάχα επειδή είναι ασυνήθιστη, αλλά ονομάστηκε έτσι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883.
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και στα ανώτατα στρώματα τις ατμόσφαιρας εκτινάχθηκαν χώμα και στάχτη, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να φαίνεται μπλε.
Μια μοναδική μουσική βραδιά στον μαγικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Τάνια Τσανακλίδου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Οι δύο ερμηνεύτριες θα συμμετέχουν σε αφιέρωμα στον Γιώργο Ανδρέου.
Με εφόδιο τα τραγούδια της μουσικής τους διαδρομής αλλά και πολλές μουσικές επιλογές από το ελληνικό τραγούδι, οι τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες θα ενώσουν τις ψυχές και τις φωνές τους, σε μια σπάνιας αισθητικής μουσική βραδιά που θα φωτίσει η πανσέληνος του Αυγούστου, ρίχνοντας το μαγικό της φως στις ψυχές των τυχερών θεατών.
Ο ιερός χώρος του Ναού του Ποσειδώνα γίνεται η αφορμή για τη συνάντηση τους και το μοναδικό σκηνικό για μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
TSANAKLIDOU TSALIGOPOULOU PANSELINOS 31 8 2012 Β
31 Αυγούστου, Ναός Ποσειδώνα, Σούνιο
Η είσοδος είναι δωρεάν
Ώρα έναρξης: 21.00
Διοργάνωση: Δήμος Λαυρεωτικής – Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός»
Με την υποστήριξη της Β’ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων



info

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.