Sea glass art τέχνη απο χρωματιστα μικρά σπασμένα γυαλιά

 Το γυαλί είναι το αρχαιότερο από όλα τα υλικά Το γυαλί φτιάχνεται από μια ειδική άμμοσόδα και μαρμαρόσκονη. Τα τρία αυτά υλικά μπαίνουν στον κλίβανο τήξηςόπου επικρατούν θερμοκρασίες 5.000-6.000 βαθμών Κελσίου. Εκείτα υλικά λιώνουν και γίνονται υαλόμαζα δηλαδή γυαλί σε υγρή μορφή. Στη συνέχειατο παχύρρευστο αυτό υγρό τοποθετείται στα ειδικά μηχανήματα και αφού πάρει το επιθυμητό σχήμα ψύχεται για να στερεοποιηθεί.


Sea glass είναι φθαρμένα κομμάτια γυαλιού (η από οποιαδήποτε μορφή γυάλινου αντικείμενου)που εξομαλύνεται με τη δράση των υδάτων και την άμμο.

 H διαδικασία αρχίζει με φιάλες απο γυαλί που τα ρεύματα , οι παλίρροιες και τα κύματα τα εκβάλλουν στις στις παραλίες ολου του κόσμου και παράγουν συναρπαστικα και όμορφα "τα δάκρυά της γοργόνας" όπως αλλιώς λέγονται απο ενα παλιό μύθο.οι διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, καφέ και λευκόυ είναι απολύτως διαθέσιμα στις περισσότερες περιοχές.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ,και κάποια ειναι πολύ σπάνια(Dark Blue,Lime ,Light Blue)Αυτα τα θραύσματα γυαλιού έχουν πολυ ωραια μορφή,και μπορεί να χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να δημιουργηθουν.

Μενταγιόν Ο Μικρός Πρίγκηπας πάνω σε διάφανο / ματ γυαλί - sea glass (η' "τα δάκρυά της γοργόνας" όπως αλλιώς λέγονται απο ενα παλιό μύθο) δεμένο με επάργυρο σύρμα .Είναι φτιγιααγμένο στο χέρι & περασμένο με υγρό γυαλί για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο !
sea glass art τέχνη απο χρωματιστα μικρά σπασμένα γυαλιά από μπουκάλια η' τα δάκρυα της Γοργόνας η γοργόνα είναι ένα ιδιαίτερο είδος του οποίου τα δάκρυα μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμηταsea glass  ένα εξαιρετικά πολύτιμο υλικό το οποίο δεν είναι μόνο μικρό αλλά όμορφο και διαφανή.
Εξαιτίας αυτού, οι ψαράδες προσπαθούν διακαώς να τις πιάσουν, αλλά είναι δύσκολο για αυτούς να επιβιώσουν, από το θαυμάσιο τραγούδι τους γιατί μπορούν να τους σύρουν σε κώμα.

Σχόλια

  1. Λατρεύω αυτό το μικρό θαλασσινό θησαυρό που συλλέγω χρόνια τώρα, αλλά λίγα είναι τα αξιολογα κομμάτια. Παρ όλ αυτά τα ψάχνω μετά μανίας.
    Μ αρέσει πολύ ο όρος "τα δάκρυα της γοργόνας" τους ταιριάζει απόλυτα,απο το ξενέρωτο seaglass...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου στην Αμερική τα έχουν σαν Ημιπολύτιμους λίθους,πιστεύεται ότι έχουν και θεραπευτική αξία.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.