Δαχτυλοκουκλάκια ζώα της φάρμας


Όλα τα παιχνίδια που μπορείς να φτιάξεις μόνος/η σου για ένα πιτσιρίκι είναι μια τέλεια ευκαιρία για να του δείξεις την αξία του χειροποίητου... ποτέ δεν είναι νωρίς για ένα παιδί να μάθει κάτι τόσο όμορφο. Όταν φτιάχνουμε κάτι με τα χέρια μας που προορίζεται για κάποιον άλλο, μικρό ή μεγάλο, βάζουμε σε αυτό όλη μας την αγάπη και ευχόμαστε να του αρέσει και να το χρησιμοποιήσει και να το χαρεί. Όχι οτι ένα έτοιμο δώρο δεν δηλώνει τη σκέψη και την αγάπη μας για τον άλλο, αλλά πως να το κάνουμε... το χειροποίητο έχει άλλη αξία (και δεν εννοώ οικονομική!).


Ανασκουμπώσου, λοιπόν, και φτιάξε κι εσύ αυτές τις όμορφες κουκλίτσες για τα παιδιά, ανήψια, βαφτιστήρια ή παιδιά φίλων σου! Εάν είναι και λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μπορούν να σε βοηθήσουν κι αυτά. Είναι σίγουρο οτι οι παραλήπτες θα το εκτιμήσουν.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
- Τσόχες σε διάφορα χρώματα
- Καλό ψαλίδι
- Νήματα για κέντημα σε διάφορα χρώματα
- Βελόνα κεντήματος
- Κόλλα για ύφασμα
- Ματάκια ζώων
- Πατρόν με σχέδια ζώων (μπορείς να το κατεβάσεις από το See Vanessa Craft)
Νομίζω οτι από εδώ δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη βοήθεια. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να κόψεις από το πατρόν τα σχέδια που χρειάζεσαι (προσοχή από το βασικό κομμάτι του σώματος χρειάζεσαι 2 κομμάτια), να κολλήσεις με την κόλλα τα κομματάκια που δίνουν τα χαρακτηριστικά σε κάθε ζωάκι (μάτια, μύτη κτλ) και να στριμώξεις ανάμεσα τα αυτιά και στη συνέχεια να ράψεις με τη βελόνα και την κλωστή σου γύρω γύρω με απλή πατητή βελονιά (δες το βίντεο με τις βελονιές κεντήματος που είχαμε γυρίσει για το Star).
Είναι εύκολο και γρήγορο! Και εάν το έχεις με τα σχέδια μην περιοριστείς στα σχέδια του πατρόν της Vanessa... φτιάξε και τα δικά σου ζώα ή ανθρωπάκια!
Καλό παιχνίδι!!!


info http://www.ftiaxto.gr/projects/βήμα-βήμα/δαχτυλοκουκλάκια-ζώα-της-φάρμας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.