Ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να προβάλλεις τα χαρίσματά σου !




τολμώντας να στηριχθείς γερά πάνω στις απόψεις σου και στα πιστεύω σου

Συμβαίνει συχνά. Είσαι γεμάτος/η ιδέες, έχεις μια δημιουργική προσωπικότητα, αλλά τα ταλέντα σου παραμένουν αναξιοποίητα. Μήπως δυσκολεύεσαι να δείξεις τις πραγματικές σου δυνατότητες; Ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να προβάλλεις τα χαρίσματά σου τολμώντας να στηριχθείς γερά πάνω στις απόψεις σου και στα πιστεύω σου.

Μάθε να μη φοβάσαι

Ο καθένας μας είναι φτιαγμένος από ένα σύνολο ικανοτήτων και ταλέντων. Αν λοιπόν οι άλλοι δεν σε εκτιμούν σωστά, ίσως συμβαίνει γιατί δεν τους έχεις δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες για σένα. Αν πάλι φοβάσαι την απόρριψη, αυτό δείχνει ότι ανησυχείς μήπως δεν είσαι αποδεκτός/ή. Αλλά ποιος σου είπε πως όταν δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου, διακυβεύεται η κοινωνική σου αποδοχή;

Προχώρησε με φυσική άνεση

Όταν ξέρεις ότι είσαι πραγματικά καλός/ή σε κάτι, πάρε το προβάδισμα και προχώρα με τη μεγαλύτερη φυσική άνεση και αυτοπεποίθηση. Αναγνώρισε επίσης στον εαυτό σου το δικαίωμα να μην πετυχαίνει κάτι με την πρώτη. Η πρόωρη απογοήτευση δεν είναι καλός σύμβουλος, γιατί αποδυναμώνει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου.

Φτιάξε ευνοϊκό περιβάλλον

Μάθε να στέλνεις θετικά μηνύματα στους γύρω σου. Οι άλλοι, υποσυνείδητα, είναι αναγκασμένοι να σε μιμηθούν, λένε οι ψυχολόγοι, άρα θα γίνουν ευνοϊκότερα διακείμενοι προς εσένα. Επίσης μελέτησε τους ανθρώπους, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσεις στρατηγικές, στάσεις και συμπεριφορές και υιοθέτησε τα καλά στοιχεία τους για να βελτιώσεις την προσωπικότητά σου. Γιατί, τελικά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αναδείξεις τα χαρίσματά σου από το να τα συνδυάσεις με έναν ευγενικό και αισιόδοξο χαρακτήρα.
INFO http://www.tampouloukia.gr/2013/01/proothise-ta-xarismata-sou.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.