Κροκέτες κάστανου

 
Όταν αγοράζετε φρέσκα κάστανα φροντίστε να έχουν λείο και γυαλιστερό φλοιό και να είναι βαριά για το μέγεθός τους. Τα κάστανα όταν μπαίνουν στο ψυγείο, είναι καλύτερο να διατηρούνται μέσα σε πλαστική σακούλα με όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα γίνεται. Μπορούν επίσης να διατηρηθούν στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες. Τα ωμά κάστανα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.
 
 
 


Υλικά
1 φλ. Τσαγιού κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και λιωμένα
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά χτυπημένα
½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
Για το πανάρισμα
Αλεύρι
Αυγό χτυπημένο
Φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά για τις κροκέτες. Αδειάζετε το μίγμα σε τηγάνι και το μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 – 4 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Πλάθετε στρόγγυλες κροκέτες, τις περνάτε από το αλεύρι, το αυγό και τέλος τη φρυγανιά. Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι και όταν ροδίσουν βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές.         

ΠΗΓΗ  ΕΔΩ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως