Χάρτινο γουρουνάκι




origami (για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η τέχνη του διπλώματος του χαρτιού με τρόπο ώστε αυτό να παίρνει τη μορφή διαφόρων πραγμάτων). Υπάρχουν πραγματικά καταπληκτικές κατασκευές από χαρτί! Οι περισσότερες από αυτές είναι αρκετά πολύπλοκες. Βρήκα όμως και μια απλή κατασκευή που προσωπικά δεν την ήξερα, αλλά στο εξωτερικό θεωρείται κλασική. Αυτή είναι το χάρτινο γουρουνάκι.

Πριν ξεκινήσω την περιγραφή της κατασκευής θα πρέπει σας πω δύο κανόνες για τα σχήματα που ακολουθούν:

- όταν διπλώνουμε και ξεδιπλώνουμε το χαρτί τότε το ίχνος που αφήνει θα απεικονίζεται με συνεχόμενη γραμμή (είναι κάτι σαν σημάδι που θα μας βοηθήσει στο επόμενο δίπλωμα).

- όταν διπλώνουμε το χαρτί και το αφήνουμε διπλωμένο τότε το σημείο που πρέπει να "τσακίσει" απεικονίζεται με διεκεκομμένη γραμμή.

Πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε το χάρτινο γουρουνάκι. Θα χρειαστούμε ένα τετράγωνο χαρτί, κατά προτίμηση ροζ. Το μέγεθος το αφήνω σε εσάς, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ μικρό για να μπορέσετε να κάνετε όλα τα διπλώματα. Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:


1. Διπλώνουμε το χαρτί στη μέση και κατόπιν το ξεδιπλώνουμε. Στη συνέχεια διπλώνουμε το πάνω και κάτω μέρος ώστε να φτάνουν μέχρι τη μέση του χαρτιού όπως φαίνεται στο σχήμα.

 
 
Διπλώνουμε τις γωνίες της πάνω πλευράς προς τα μέσα και τις ξεδιπλώνουμε. Κατόπιν πιάνουμε τις δύο γωνίες του μπροστά χαρτιού και τις φέρνουμε στο κέντρο. Το σημείο που πρέπει να διπλώσουν φαίνεται στο σχήμα.



 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το κάτω μερος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.