Πίτα μουσακά


Λένε πως από τις τεμπέλικες συνταγές, συνήθως προκύπτουν απροσδόκητα νόστιμα αποτελέσματα.
Αυτό ακριβώς συνέβη με αυτήν την πίτα.
Κάποια μέρα λοιπόν που είχα προγραμματίσει να φτιάξω μουσακά αλλά βαριόμουν να κάνω μπεσαμέλ, μου ήρθε η ιδέα να κλείσω τον μουσακά μέσα σε φύλλο και να φτιάξω μουσακά μέσα σε πίτα.
Ψιλόκοψα τις μελιτζάνες σε καρεδάκια, τις ανακάτεψα μέσα στον κιμά του μουσακά, πρόσθεσα μια κόκκινη πιπεριά για περισσότερο χρώμα και γεύση, πρόσθεσα και φετούλα που ταίριαξε πολύ νόστιμα και αυτό ήταν.
Έγινε μια πεντανόστιμη πίτα που μας ενθουσίασε όλους με την πλούσια γεύση της.
Για να δούμε τι έκανα η τεμπέλα!

Τα υλικά μας:
(οι δόσεις είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου)

10 φύλλα κρούστας
5 μελιτζάνες τσακώνικες
550 γρ. κιμά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 αυγό
μισό κουταλάκι ζάχαρη
μισό κουταλάκι κανέλα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Επιπλέον
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
σουσάμι (προαιρετικά)
Πάμε να την φτιάξουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρεδάκια και τα βάζουμε σε λεκανάκι με νερό να ξεπικρίσουν καλά.
Αφού ξεπικρίσουν, τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι των ζυμαρικών και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Θέλουμε τα καρεδάκια της μελιτζάνας να μαλακώσουν καλά!
Εναλλακτικά μπορούμε να τα λαδώσουμε και να τα ψήσουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε κατόπιν τον κιμά.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια και την πιπεριά κομμένη σε λωριδίτσες.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον μαϊντανό, την ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι (με προσοχή γιατί θα βάλουμε και την φέτα) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα του κιμά.
Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα και το αυγό, και ξανα-ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε 6 φύλλα, λαδώνοντας στα ενδιάμεσα.
Από πάνω αδειάζουμε όλη την γέμιση του κιμά, ισιώνοντας την επιφάνεια ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα λαδώνοντας στα ενδιάμεσα.
Για το τελευταίο φύλλο, ανακατεύουμε σε ένα φλιτζανάκι 1 κουταλιά λάδι με 1 κουταλιά εβαπορέ και με το μείγμα αυτό το αλείφουμε.
Χαράσσουμε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Καλή επιτυχία!
INFO  http://syntageskardias.blogspot.gr/2012/07/blog-post_28.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως

Φτιάξε λευκαντική κρέμα προσώπου με φυσικά υλικά