Σούπα με Γλυκοπατάτα και Αχλάδι

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος  να καλωσορίσετε το φθινόπωρο;

Με μια ζεστή σούπα με γλυκοπατάτα και αχλάδι!
Υλικά (για 2 άτομα)
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1κιλό και 300-500 γρ. γλυκοπατάτες, πλυμμένες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 6 αχλάδια, πλυμένα, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 8 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζωμό κοτόπουλου)
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί (εγώ χρησιμοποίησα ένα Chardonnay, αλλά μπορείτε να παραλείψετε το κρασί εάν κάνετε τη συνταγή για τα παιδιά!;)
  • 8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • Αλατοπίπερο
Οδηγίες:
  1. Σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  2. Ζεστάνετε καλά – χωρίς να τα κάψετε :) και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα αχλάδια.
  3. Σοτάρετε (8-10 λεπτά) ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν λίγο.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό σας. Καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε καλά και σβήστεμε το κρασί.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να πάρει μία κρεμώδησ υφή. Δεν χρειάζεται να προσθέτετε κρέμα γάλακτος για να πήξει αυτή.
  6. Προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου και το σκεπάστε. Δοκιμάστε και αλατοπιπερόστε αναλόγος.
  7. Σερβίρετε με ψωμί και απολαύστε
  8.   http://babyglitter.gr/blog/soupa-glikopatata-axladi/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως

Φτιάξε μόνος σου φιγούρες Καραγκιόζη