Σούπα με Γλυκοπατάτα και Αχλάδι
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καλωσορίσετε το φθινόπωρο;
Με μια ζεστή σούπα με γλυκοπατάτα και αχλάδι!
Υλικά (για 2 άτομα)
- 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1κιλό και 300-500 γρ. γλυκοπατάτες, πλυμμένες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 6 αχλάδια, πλυμένα, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 8 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζωμό κοτόπουλου)
- 2 ποτήρια λευκό κρασί (εγώ χρησιμοποίησα ένα Chardonnay, αλλά μπορείτε να παραλείψετε το κρασί εάν κάνετε τη συνταγή για τα παιδιά!;)
- 8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες:
- Σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Ζεστάνετε καλά – χωρίς να τα κάψετε :) και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα αχλάδια.
- Σοτάρετε (8-10 λεπτά) ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν λίγο.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό σας. Καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε καλά και σβήστεμε το κρασί.
- Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να πάρει μία κρεμώδησ υφή. Δεν χρειάζεται να προσθέτετε κρέμα γάλακτος για να πήξει αυτή.
- Προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου και το σκεπάστε. Δοκιμάστε και αλατοπιπερόστε αναλόγος.
- Σερβίρετε με ψωμί και απολαύστε
- http://babyglitter.gr/blog/soupa-glikopatata-axladi/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart