Πένες με λουκάνικο και πιπεριές



Υλικά (για 4-6 άτομα):3 1/2 κούπες ζυμαρικά πένες (άβραστες)
500γρ. ιταλικά λουκάνικα, μοσχαρίσια ή χοιρινά (βγάλτε τη μεμβράνη και κόψτε σε κομμάτια 2,5 εκ.) 
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα δυο και μετά σε φέτες 
1/2 πράσινη πιπεριά, σε ροδέλες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (χωρίς το χυμό)
1 βάζο σάλτσα ντομάτας (της αρεσκείας σας)
1/2 κ.γ. σκόρδο, σκόνη 
1 κ.γ. ξερό βασιλικό 
1 κ.γ. ρίγανη 
1/2 κ.γ. αλάτι 
1/2 κ.γ. πιπέρι 
παρμεζάνα τριμμένη 

Μέθοδος:
Βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ή την προτίμησή σας. 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίξτε τα λουκάνικα, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα και να μαλακώσει το κρεμμύδι και η πιπεριά.

Προσθέστε τα ντοματάκια και τη σάλτσα ντομάτας, τα αρωματικά, αλατοπίπερο και αφήνετε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά. 

Στραγγίξτε τις πένες στο σουρωτήρι και τις μεταφέρετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε σε ζεστή πιατέλα.

Πασπαλίζετε με μπόλικη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως

Φτιάξε λευκαντική κρέμα προσώπου με φυσικά υλικά