Κουλούρια με σταφίδες.

Ζήτω, ζήτω οι σταφίδες που 'καναν κουλούρια ατσίδες!

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζ. μαύρες σταφίδες
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ¾-1 φλιτζ. νερό χλιαρό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 35 γρ. νωπή μαγιά
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για το άλειμμα

  • Μούλιασε τις σταφίδες για περίπου 20 λεπτά σε ένα μπολ με νερό, μέχρι να φουσκώσουν.
  • 2Σε ένα άλλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, πρόσθεσε τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και ανακάτεψε.
  • 3Κάνε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, για να υποδεχτεί τη μαγιά διαλυμένη στο νερό, τολάδι
     και τις σταφίδες στραγγισμένες. Όλα αυτά πρέπει να τα ζυμώσεις, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  • 4Βάλε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και κόψ’ την σε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μανταρινιού. Σκέπασέ τα μετά με βαμβακερή πετσέτα και άφησέ τα να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • 5Στη συνέχεια πλάσε τα κομμάτια ζύμης σε μπαστουνάκια, ένωσε τις άκρες τους, ώστε να σχηματιστούν στρογγυλά κουλούρια και βάλ’ τα σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδo και σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας. Πρέπει να μείνουν ανενόχλητα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • 6Ψήσε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μετά βγάλ’ τα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, πριν τα δοκιμάσεις.
  • Καλή όρεξη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως

Φτιάξε λευκαντική κρέμα προσώπου με φυσικά υλικά