Ρακόμελο Αμοργού
- 1 φακελάκι μαύρο τσάι
- Μέντα
- 1-2 ξυλαράκια κανέλας
- 8-10 γαρύφαλλα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 λίτρο ρακί
- 1/2 κιλό μέλι
- Bράζουμε σε κατσαρολάκι 1 φλ. νερό και ρίχνουμε μέσα μαύρο τσάι, μέντα, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα και τον γλυκάνισο.
- Το αφήνουμε για 3-5 λεπτά και μετά σουρώνουμε. Κρατάμε την κανέλα, τον γλυκάνισο και τα γαρύφαλλα για να τα ρίξουμε μετά στο μπουκάλι με το ρακόμελο.
- Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό (όχι όμως να βράσει).
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ρακί σε ΣΙΓΑΝΗ φωτιά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι (μην αρπάξουμε και καμιά φωτιά) καιπροσθέτουμε το ζεστό μέλι και το αφέψημα.
- Πίνεται ζεστό ή κρύο και διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart