Ρακόμελο Αμοργού

  • 1 φακελάκι μαύρο τσάι
  • Μέντα
  • 1-2 ξυλαράκια κανέλας
  • 8-10 γαρύφαλλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 λίτρο ρακί
  • 1/2 κιλό μέλι

  1. Bράζουμε σε κατσαρολάκι 1 φλ. νερό και ρίχνουμε μέσα μαύρο τσάι, μέντα, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα και τον γλυκάνισο.
  2. Το αφήνουμε για 3-5 λεπτά και μετά σουρώνουμε. Κρατάμε την κανέλα, τον γλυκάνισο και τα γαρύφαλλα για να τα ρίξουμε μετά στο μπουκάλι με το ρακόμελο.
  3. Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό (όχι όμως να βράσει).
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ρακί σε ΣΙΓΑΝΗ φωτιά.
  5. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι (μην αρπάξουμε και καμιά φωτιά) καιπροσθέτουμε το ζεστό μέλι και το αφέψημα.
  6. Πίνεται ζεστό ή κρύο και διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως