Λικέρ από φύλλα δάφνης
Τι χρειαζόμαστε:
- 25 φύλλα δάφνης
- 500 ml τσίπουρο (ιδανικά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας)
- 400 γρ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε γρήγορα τα φύλλα της δάφνης, για να μη χάσουν τα συστατικά τους, και τα στεγνώνουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα.
- Βάζουμε τα φύλλα μέσα σε μια μεγάλη γυάλα και ρίχνουμε το τσίπουρο. Κλείνουμε και αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για ένα μήνα.
- Καλό είναι να βάλετε ένα αυτοκόλλητο με την ημερομηνία, για να μη ξεχάσετε ποιά ημέρα πρέπει να βγεί.
- Μετά από ένα μήνα, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βράζουμε νερό και ζάχαρη, ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου, και κατεβάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στη γυάλα με τα φύλλα και το τσίπουρο.
- Κλείνουμε και αφήνουμε για 20 ημέρες στο ίδιο σημείο. (Βάλτε άλλο αυτοκολλητάκι)
- Μετά 20 ημέρες, φιλτράρουμε το λικέρ με διπλό φίλτρο χάρτινο του καφέ και το ξαναβάζουμε στη γυάλα να ξεκουραστεί για 3 μήνες (Άλλο αυτοκολλητο)
- Λίγα μυστικά ακόμα
Το δικό μου θέλει ένα μήνα ακόμη αλλά το έχουμε δοκιμάσει, είναι καταπληκτικό σε άρωμα και γεύση.
Δυστυχώς δεν έχω βγάλει φωτογραφίες, αλλά έχει πάρει ένα καφεκόκκινο χρώμα.
Δυστυχώς δεν έχω βγάλει φωτογραφίες, αλλά έχει πάρει ένα καφεκόκκινο χρώμα.
Διαβάστε περισότερο: Λικέρ από φύλλα δάφνης http://www.sintagespareas.gr/sintages/liker-apo-filla-dafnis.html#ixzz2jRJtWsWw
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart