Bάζα αποθήκευσης για την κουζίνα


Εάν έχεις σκοπό μέσα στο Σαββατοκύριακο να βάλεις λίγη τάξη στην κουζίνα σου, τότε αυτό το project σίγουρα θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Με μερικά γυάλινα βάζα και λίγη μπογιά μαυροπίνακα μπορείς να φτιάξεις μερικά όμορφα δοχεία για να αποθηκεύεις τα μακαρόνια, τα κορν φλέικς, τη ζάχαρη , το αλεύρι ή ό,τι άλλο χρειάζεσαι στην κουζίνα σου. Τα βρήκαμε στο pumpsandiron.com και είναι τόσο ωραία που δεν θα θέλεις να τα κρύψεις μέσα στα ντουλάπια σου!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις τα βάζα σου είναι:
- Γυάλινα βάζα (κατά προτίμηση αυτά που κλείνουν ερμητικά με το λάστιχο)
- Χαρτοταινία
- Μπογιά μαυροπίνακα
- Πινέλο
- Κιμωλία
Την διαδικασία μάλλον δεν χρειάζεται καν να την περιγράψουμε, μιας και μπορείς ανετότατα να την ακολουθήσεις από τις φωτογραφίες και μόνο που θα βρεις στο άρθρο του pumpsandiron.com. Για να σε βοηθήσουμε όμως θα σου δώσουμε τα βασικά βήματα.

Ξεκινάς πλένοντας τα βάζα σου να είναι καθαρά και στεγνά. Με την χαρτοταινία σου σημαδεύεις που θέλεις να τοποθετήσεις επάνω στα βάζα το ταμπελάκι από μαυροπίνακα. Προσοχή να είναι συμμετρικό το σχήμα. Ξεκινάς να βάφεις το πλαίσιο που έχεις σημαδέψει με την μπογιά μαυροπίνακα. Έχε υπόψιν σου οτι η μπογιά μαυροπίνακα επάνω στο γυαλί θέλει αρκετές στρώσεις για να πιάσει, οπότε μην απογοητευτείς εάν βάλεις την μπογιά στην αρχή και είναι το αποτέλεσμα αραιό. Μεταξύ των χεριών που θα περάσεις την μπογιά αφήνεις να στεγνώσει καλά.
Όταν θα έχεις τελειώσει με τη μπογιά και αφήσεις τα βάζα σου να στεγνώσουν καλά, αφαιρείς την χαρτοταινία και με την κιμωλία περνάς ένα γερό στρώμα επάνω στα ταμπελάκια σου. Αυτό το κάνεις με όλους τους καινούργιους μαυροπίνακες για να μην χαρακτούν την πρώτη φορά που θα γράψεις επάνω τους με μπογιά.
Τα βάζα σου είναι έτοιμα να τα γεμίσεις και να γράψεις το περιεχόμενό τους με την κιμωλία σου! Και εάν αλλάξεις γνώμη... απλώς σβήνεις και ξαναγράφεις!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.