Χριστούγεννα Στον Κόσμο – Ιταλία: Λουκουμαδάκια

Υλικά:
- 3 φλυτζ. αλέυρι
- 4 αυγά, χτυπημένα
- ¼ φλυτζ. βούτυρο
- ½ φλυτζ. ζάχαρη
- ½ κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. μπείκιν-πάουντερ
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 ½ φλυτζ. μέλι
- ¾ φλυτζ. κουκουνάρι ή αμύγαλο, ψιλοκομμένα
- 80 γρ. χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση:
1. Λιώσε το βούτυρο. Σε ένα μπολ βάλε 2 ½ φλυτζ. αλεύρι.
2. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το μπέικιν-πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.

3. Κάνε στη μέση μία λακκούβα και ρίξε τα αυγά και το βούτυρο. Ανακάτεψε καλά.
4. Το ζυμάρι πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
5. Αν χρειάζεται, ρίξε το υπόλοιπο αλεύρι και συνέχισε το ζύμωμα.
6. Πάρε μικρά κομμάτια ζύμης, κάνε λωρίδες στο μέγεθος ενός μολυβιού και κόψ’το σε μικρά μπαλάκια.
7. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε αρκετό λάδι να ζεσταθεί.
8. Τηγάνισε τα μπαλάκια, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Βγάλ’τα και ακούμπησέ τα σε απορροφητικό χαρτί.
9. Σε ένα τηγανάκι με μέτρια φωτιά, ζέστανε 1 ½ φλυτζ. μέλι.
10. Άφησε το μέλι να ζεσταθεί για περίπου 3 λεπτά και ρίξε μέσα τα τηγανισμένα μπαλάκια. Ανακάτεψέ τα καλά.
11. Βγάλε τα μπαλάκια από το μέλι, βάλ’τα σε μία πιατέλα και πασπάλισε τα με το κουκουνάρι και τις τρούφες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως