Η νόστιμη πορτοκαλόπιτα!.

ΥΛΙΚΑ για την πορτοκαλόπιτα:
5 πορτοκάλια (τα 3 ολόκληρα, τα 2 ξύσμα και χυμό)
1 πακέτο φύλλο
250 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γάλα πλήρες
2 βανίλιες
ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια
3 αυγά
1 πολύ γεμάτη κ. σούπας μπεικιν πάουτερ ή ένα σακουλάκι
ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Τα φλούδια από το ένα πορτοκάλι που δεν έχουμε βγάλει το ξύσμα του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από τα 5 συνολικά πορτοκάλια της συνταγής βράζουμε τα 2 σε νέρο για 1 ώρα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στρίβουμε τα πολλά νερά από μέσα τους. Τα κρατάμε στην άκρη.

Από τα υπόλοιπα 3 βγάζουμε το χυμό από όλα και το ξύσμα από τα 2. Τα 2 που βράσαμε τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και το χυμό. Προσέχουμε το μπεϊκιν πάουτερ να το βάλουμε στο τέλος και να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ μετά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αλευρώνουμε και βάζουμε ένα φύλλο. Προσθέτουμε πάνω από αυτό αρκετό από το μείγμα στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε έτσι με τα υπόλοιπα φύλλα ή τα κόβουμε στα 2. Γενικά προσέχουμε να φτάσει η γέμιση για όλα τα φύλλα εκτός από το πάνω πάνω που θα είναι σκέτο χωρίς γέμιση από πάνω του. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία, τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
Με το που την βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι. Όταν λυώσει η ζάχαρη και πάρει 2 βράσεις το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια. Τέλος το αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.



Comment Box is loading comments...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.