Γέμιση γαλοπούλας.


Περιοδικό Gourmet του 2005 , από τον Ηλία Μαμαλάκη.

Αξίζει να τη δοκιμάσετε έχει υπέροχη γεύση τη βρήκα εδώ 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 350 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 350 γραμμ. χοιρινός κιμάς
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 18 κάστανα καθαρισμένα
  • 1 κ. σούπας μαύρη σταφίδα
  • 1 κ. σ. ξανθή σταφίδα
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
  • 1 κ. σ. κουκουνάρι
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • μισό κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 γαρίφαλα
  • 10 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 10 βερύκοκα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • αλλατοπίπερο

    Πώς το κάνουμε:

    1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο και όταν ζεσταθούν καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα δύο είδη κιμά και τα σωτάρουμε.
    2. Ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει λίγο.
    3. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
    4. Όταν αρχίσει να εξατμίζεται το κρασί βάζουμε τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα αμύγδαλα και τα φρούτα. Βράζουμε λίγο και σβήνουμε με κονιάκ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα δίνουν φρουτένια γεύση στη γέμιση. Για να τα χρησιμοποιήσουμε, τα μουλιάζουμε πρώτα σε χλιαρό νερό και κατόπιν τα κόβουμε στη μέση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.