Panettone.

Φτιάξτε το κλασσικό Μιλανέζικο χριστουγεννιάτικο γλυκό των Ιταλών και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Υλικά:
1 αυγό
180 γρ. βούτυρο
70 γρ. σουλτανίνα (σταφίδα)
180 γρ. ζάχαρη
850 γρ. αλεύρι
100 γρ. μαγιά
4 κρόκοι αυγών
50 γρ. φρούτα γλασέ σε μικρά κομματάκια
Διαδικασία:
Σε λίγο νερό διαλύστε την μαγιά και βάλτε τη λεκάνη με 100 γρ. αλεύρι.Έπειτα ζυμώστε ένα μικρό ψωμάκι και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 3 ώρες. Ξαναζυμώστε και προσθέστε στη ζύμη άλλα 100 γρ. αλεύρι και λίγο νερό. Αφήστε το να φουσκώσει για άλλες 2 ώρες. Έπειτα, βάλτε  σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, ανοίξτε μια μικρή τρίπα στη μέση και ρίξτε την ζάχαρη, τους κρόκους και το αυγό, λίγο αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ζυμώστε με δύναμη μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Δουλέψτε την ζύμη και μετά ρίξτε το μίγμα της μαγιάς που ήδη είχατε κάνει, τις σταφιδες και τα φρούτα. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και γυαλιστερή. Προσέξτε να έχουν ενσωματωθεί όλα τα υλικά.
Αφήστε και πάλι την ζύμη να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.Την χωρίζετε σε 2 ή και τρια κομμάτια τα οποία βάζετε σε φόρμες όρθιες στρογγυλές ή σε κάτι αντίστοιχο. Τοποθετήστε τη ζύμη μέχρι το μισό της φόρμας επειδή θα φουσκώσει στο φούρνο. Αφήστε ξανά τη ζύμη να φυσκώσει για λίγο. Ψήστε το στους 170 βαθμών μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα. Σερβίρετε το πασπαλίζοντας το με άχνη ζάχαρη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως

Φτιάξε μόνος σου φιγούρες Καραγκιόζη