Πίτα με Κουνουπίδι.


Ακόμη και αν δεν σας αρέσει το κουνουπίδι αυτή η πίτα είναι η ιδανική λύση για να το δείτε με…άλλο «μάτι»!!

Υλικά

για τη ζύμη

- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 50 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 ml γάλα
- 1 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη γέμιση

- 200 γραμμάρια κασέρι
- 300 γραμμάρια κουνουπίδι (βρασμένο λίγο)
- πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες πιπεριές
- 3 αυγά χτυπημένα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml τυρί κρέμα
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη καλά (με το χέρι).

Βήμα2

Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα 10λεπτο.

Βήμα3

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα 100 γραμμάρια κασέρι, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα4

Ανοίγουμε τη ζύμη λίγο και τη στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ότι περισσεύει γύρω γύρω το στρίβουμε με τα χέρια μας δημιουργώντας σχέδιο περιμετρικά της πίτας μας. Ρίχνουμε το κουνουπίδι πάνω στη ζύμη και έπειτα ρίχνουμε τη γέμιση.

Βήμα5

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κασέρι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα6

Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα!
πηγή http://www.sintagesgiagias.gr/sintagi/pita-me-kounoupidi/


Comment Box is loading comments...




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.