Bomboloni Donuts Μερεντα
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 50 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
- 20 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
- Έως 100 ml γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
- Μαρμελάδα βατόμουρο ή Μερεντα
και 1/4 κούπας χλιαρό νερό
- Ανακατεύουμε τη μαγιά με την ζάχαρη, το νερό και 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε να σταθεί 10-12 λεπτά, για να αφρίσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Η ζύμη θα είναι μαλακιά και θα κολλάει.
- Βάζουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου 2 ώρες, ώσπου να αυξηθεί σε όγκο.
- Όταν η ζύμη έχει αυξηθεί,κόβουμε και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα τα οποία τα αλευρώνουμε κάθε φορά πριν κόψουμε.
- Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο φυτικό ροδίσουν και όταν βγουν τα βουταμε στην άχνη.
- Κάνουμε μια τρυπά με μαχαίρι και τα γεμίζουμε μερεντα .
HTML Comment Box is loading comments...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
dominoart