Bomboloni Donuts Μερεντα


  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 20 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
  • Έως 100 ml γάλα 
  • 3 κρόκοι αυγών
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη  για επικάλυψη
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • Μαρμελάδα βατόμουρο ή Μερεντα 
      και 1/4 κούπας χλιαρό νερό


  • Ανακατεύουμε τη μαγιά με την ζάχαρη, το νερό και 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε να σταθεί 10-12 λεπτά, για να αφρίσει. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Η ζύμη θα είναι  μαλακιά και θα κολλάει.
  • Βάζουμε την ζύμη σε ένα  λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου 2 ώρες, ώσπου να αυξηθεί σε όγκο.
  • Όταν η ζύμη έχει αυξηθεί,κόβουμε και τα πλάθουμε σε  στρογγυλό  σχήμα  τα οποία τα αλευρώνουμε κάθε φορά πριν κόψουμε.
  • Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο φυτικό ροδίσουν και όταν βγουν τα βουταμε στην άχνη.
  • Κάνουμε μια τρυπά με μαχαίρι και τα γεμίζουμε μερεντα .


HTML Comment Box is loading comments...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.