Cupcakes φλιτζάνια.


Αυτά τα φλιτζάνια δεν θα τα χρησιμοποιήσετε για να πιείτε καφέ αλλά θα τα φάτε!Μια πολύ ωραία και πρωτότυπη πρόταση για να προσφέρετε σε κάποια φίλη σας για τα γενέθλια ή τη γιορτή της.


Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C, στον αέρα.
Φτιάξτε τα cupcakes. Βάλτε το ζεστό νερό σε ένα µπολ και διαλύστε µέσα τον καφέ εσπρέσο. Σε ένα µεγάλο µπολ βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το µπέι-
κιν πάουντερ, τη µαγειρική σόδα, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης.
Βάλτε στον κάδο του µίξερ τα αυγά και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά την κρέµα γάλακτος και το λάδι. Χαµηλώστε ταχύτητα και ρίξτε σταδιακά το µείγµα των στερεών στον κάδο. Μετά προσθέστε και τον διαλυµένο καφέ. Μοιράστε το µείγµα στις θήκες της φόρµας για cupcakes. Γεµίστε µέχρι τη µέση (φουσκώνουν αρκετά) και ψήστε στη µεσαία σχάρα για 20΄.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Κόψτε σε κοµµάτια τη κουβερτούρα, βάλτε τη σε µεσαίο µεταλλικό µπολ και προσθέστε το βούτυρο (σε κοµµατάκια). Ζεστάνετε την κρέµα γάλακτος σε µέτρια φωτιά µέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και ρίξτε τη µέσα στο µπολ µε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Αφήστε λίγα δευτερόλεπτα να σταθεί και µετά ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε να κρυώσει λίγο και καλύψτε τα cupcakes. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Φτιάξτε τη ζαχαρόπαστα. Σε ένα βαθύ µικρό µεταλλικό µπολ ρίξτε τη ζελατίνη µε κρύο νερό και ανακατέψτε, µέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, µε σπάτουλα σιλικόνης. Βάλτε το µπολ πάνω σε µια µικρή κατσαρόλα µε νερό που σιγοβράζει (διαδικασία µπεν µαρί). Προσθέστε τη γλυκόζη ανακατεύοντας µε αργές κινήσεις µε σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε το βούτυρο, τη γλυκερίνη και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεµα µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν ετοιµαστεί το µείγµα, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάλτε τη µισή ποσότητα ζάχαρης άχνης σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και κάντε µε τα χέρια σας µια λακκουβίτσα στο κέντρο. Ρίξτε το µείγµα µέσα στη λακκουβίτσα της ζάχαρης άχνης. Ανακατέψτε µε αργές κυκλικές κινήσεις από το κέντρο µε ένα πινέλο σιλικόνης, ώσπου το µείγµα να γίνει µια οµοιογενής µπάλα. Σε µια λεία επιφάνεια απλώστε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε επάνω τη ζαχαρόπαστα. Ζυµώστε τη µε τα χέρια σας για όση ώρα χρειαστεί µέχρι να µην κολλάει στις παλάµες και στα δάχτυλά σας, να απορροφήσει τη ζάχαρη άχνη και να αποκτήσει ελαστικότητα. Πλάστε τη σε µια µπάλα. Κρατήστε µια πολύ µικρή ποσότητα και βάλτε 1-2 σταγόνες κίτρινο χρώµα ζαχαροπλαστικής για να φτιάξετε µετά τα µπισκότα.
Φτιάξτε το royal icing. Βάλτε στον κάδο του µίξερ το ασπράδι µαζί µε το λεµόνι και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) για 1΄. Ρίξτε 200 γρ. ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπηµα για άλλα 5΄, µέχρι να αποκτήσει κρεµώδη υφή. Ρίξτε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και παρακολουθήστε την πυκνότητα, ώσπου να γίνει σφιχτή κρέµα. Κατόπιν προσθέστε, αν θέλετε, λίγο άρωµα βανίλιας σκόνη. Αν θέλετε να αραιώσει λίγο η σφιχτή κρέµα, προσθέστε λίγες σταγόνες νερό. Για να δείτε αν έχετε τη σωστή πυκνότητα, ρίξτε µια κουταλιά σε ένα πιατάκι. Θα πρέπει να απλώνεται οµοιόµορφα και µε αργή ροή, σαν γλάσο. Αφήστε το σκεπασµένο για 30΄ να ξεκουραστεί, για να έχετε ένα ωραίο λείο αποτέλεσµα.
Μοντάρετε τα cupcakes φλιτζάνια όπως περιγράφεται στην τεχνική της συνταγής.

*Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποιήστε σαντιγί αντί royal icing για να φτιάξετε το «αφρόγαλα».



Comment Box is loading comments...



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.