Το καλύτερο τραγανό καραμελωμένο pop corn

Μπορείτε να φτιάξετε, δε, όσο θέλετε και να το φυλάξετε για μελλοντική χρήση αρκετές μέρες μετά τη παραγωγή του.

Υλικά
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
1/3 κούπας βούτυρο
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. μελάσα
1/2 κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι
12 κούπες pop corn (ψημένο και χωρίς αλάτι)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
2. Αλείψτε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο.
3. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά αναμείξτε τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το βούτυρο και τη μελάσα. Αφήστε το να πάρει μια βράση και αφήστε το στο μάτι για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
4. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα τη βανίλια, τη baking soda και το αλάτι. Ανακατέψτε.
5. Βάλτε το pop corn σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε το με το μείγμα του τηγανιού, ανακατεύοντας καλά μέχρι να το καλύψει όλο.
6. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε το στους 180C για μία ώρα, ανακατεύοντάς το κάθε 15 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο, ανακατέψτε το για να σπάσετε τα μεγάλα κομμάτια και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip: Αφήστε το καραμελωμένο pop corn να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε σε βάζα ή μεταλλικά κουτιά για αποθήκευση.

Πηγή: http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/THS-TEMPELAS/item/61915-tragano-karamelomeno-pop-corn#ixzz2perzqmfP


HTML Comment Box is loading comments...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

φτιάχνω χιονάνθρωπο με πλαστικά ποτήρια.