Φτιάξε μια γιρλάντα από τραπουλόχαρτα

Έχεις παρατηρήσει ότι οι περισσότερες τράπουλες έχουν γεωμετρικά σχέδια στην πίσω όψη; Και μάλιστα συνήθως σε κόκκινο χρώμα και μπλε βέβαια αλλά δε μας πολυβολεύει στην προκειμένη περίπτωση]. Σίγουρα έχεις στο σπίτι μια τράπουλα που κάποια φύλλα λείπουν και δεν την χρησιμοποιείς. Άκου λοιπόν τι μπορεί να την κάνεις: φτιάξε από τα φύλλα της μια υπέροχη γιρλάντα με γεωμετρικές καρδιές. Έτσι για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε αγαπησιάρικο mood.

Πέρα από την τράπουλα θα χρειαστείς ένα κοπίδι, στυλό, χάρακα και κόκκινη κλωστή.
Πρώτα τύπωσε τον κάναβο σε χοντρό χαρτί. Χρησιμοποίησε τον σαν οδηγό για να σχεδιάσεις με τη βοήθεια ενός χάρακα τις καρδιές σου. Κάνε το σχέδιο σου με μολύβι. Να ξέρεις πως στη συνέχεια θα κοπούν και θα αφαιρεθούν τα εσωτερικά γεωμετρικά σχήματα, επομένως φρόντισε να αφήσεις ένα περιμετρικό περιθώριο στην καρδιά και σχεδίασε τα σχήματα από κει και πέρα.

Μόλις είναι έτοιμες οι καρδιές πάρε το κοπίδι και κόψε προσεκτικά αρχικά τα εσωτερικά κομμάτια και στη συνέχεια το περίγραμμα. Τώρα κόλλησε μια καρδιά πάνω σε ένα τραπουλόχαρτο με σελοτέιπ. Προσεκτικά κόψε το τραπουλόχαρτο έχοντας σαν οδηγό την καρδιά.


Ωραία επανέλαβε τη διαδικασία με όσα διαφορετικά σχέδια καρδιών θέλεις. Μόλις οι καρδιές σου είναι έτοιμες, κόψε ένα κομμάτι κλωστή. Είναι πολύ εύκολο να τις περάσεις στην κλωστή γιατί είναι γεμάτες τρύπες.


Πέρνα εναλλάξ μια καρδιά φτιαγμένη από τραπουλόχαρτο και μια καρδιά από τυπωμένο χαρτί. Μόλις η γιρλάντα σου είναι έτοιμη κρέμασε τη στον τοίχο για να θυμάσαι πως all you need is love.

ΠΗΓΗ http://www.athensmagazine.gr/


Comment Box is loading comments...




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως