Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο
Πλεκτά Κοσμήματα Με Σύρμα & βελονάκι & Μάθε πως
Η κατασκευή σύρματος και το πλέξιμο των συρμάτων μεταξύ τους, είναι τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι μεταλλουργοί, στην αυγή της ανθρώπινης ιστορίας.
Στην σύγχρονη κοσμηματοποιία τα σύρματα χρησιμοποιούνται συνήθως για διακόσμηση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και στην δημιουργία της δομής μίας κατασκευής,π.χ Dennis Nahabetian σπούδασε μεταλλουργία στο πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Κατασκευάζει διακοσμητικά αντικείμενα και κοσμήματα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά σύρματα και πλέγματα.
Οι κατασκευές του δε μοιάζουν να είναι πλέξιμο του σύρματος με βελονάκι, αλλά έχουν την ακρίβεια κατασκευής από μηχανή. ΠΗΓΗ
Αλλα-Πλεκτά Κοσμήματα
Μάθε πωςνα κάνεις το δικό σoυ χειροποίητοπλεκτόκόσμημα
Αλλα-Πλεκτά Κοσμήματα
Μάθε πωςνα κάνεις το δικό σoυ χειροποίητοπλεκτόκόσμημα
Φτιαχνω Κοκκινο Πιπερι Καγιεν(Cayenne Pepper)
Φτιαχνω Κοκκινο Πιπερι Καγιεν
To κοκκινο πιπερι καγιεν,γινεται απο τη κατεργασια της πιπεριας ποικιλιας καγιεν.
Ειναι σχετικα ευκολη η παρασκευη της,και το μονο που χρειαζεται ουσιατικα ειναι λιγο υπομονη.
Φετος εβαλα για πρωτη φορα στο περιβολι μου,4 πιπεριες καγιεν.Να πω την αληθεια της ψωνισα χωρις καν να γνωριζω τι ειναι.Περιμενα να μεγαλωσουν και να βγαλουν καρπο για να τις αναγνωρισω.
Η πιπερια καγιεν ειναι λεπτη και μακρυα.Εχει πρασινο χρωμα και οταν οριμασει και ειναι ετοιμη για συγκομιδη εχει βαθυ κοκκινο.Ειναι αρκετα καυτερη και περιεχει αρκετη καψακαινη.
ΧρειαζονταιΩριμες πιπεριες καγιενΗλιος η αποξηραντηςΜπλεντερ Οταν ειναι ωριμες οι πιπεριες καγιεν,τις μαζευουμε.
Επειτα χρειαζεται να γινει αποξηρανση.Αν δε διαθετουμε ειδικο αποξηραντη,τις κρεμαμε στον ηλιο για καποιες μερες ωσπου να φυγει εντελως η υγρασια που εχουν. Συνηθως το κανουν σα "μπουγαδα",δηλαδη με μια σακοραφα κ κλωστη τις περνανε και τις κρεμανε σε ενα φωτεινο παραθυρο για μια δυο βδομαδες. Οταν πλε…
To κοκκινο πιπερι καγιεν,γινεται απο τη κατεργασια της πιπεριας ποικιλιας καγιεν.
Ειναι σχετικα ευκολη η παρασκευη της,και το μονο που χρειαζεται ουσιατικα ειναι λιγο υπομονη.
Φετος εβαλα για πρωτη φορα στο περιβολι μου,4 πιπεριες καγιεν.Να πω την αληθεια της ψωνισα χωρις καν να γνωριζω τι ειναι.Περιμενα να μεγαλωσουν και να βγαλουν καρπο για να τις αναγνωρισω.
Η πιπερια καγιεν ειναι λεπτη και μακρυα.Εχει πρασινο χρωμα και οταν οριμασει και ειναι ετοιμη για συγκομιδη εχει βαθυ κοκκινο.Ειναι αρκετα καυτερη και περιεχει αρκετη καψακαινη.
ΧρειαζονταιΩριμες πιπεριες καγιενΗλιος η αποξηραντηςΜπλεντερ Οταν ειναι ωριμες οι πιπεριες καγιεν,τις μαζευουμε.
Επειτα χρειαζεται να γινει αποξηρανση.Αν δε διαθετουμε ειδικο αποξηραντη,τις κρεμαμε στον ηλιο για καποιες μερες ωσπου να φυγει εντελως η υγρασια που εχουν. Συνηθως το κανουν σα "μπουγαδα",δηλαδη με μια σακοραφα κ κλωστη τις περνανε και τις κρεμανε σε ενα φωτεινο παραθυρο για μια δυο βδομαδες. Οταν πλε…