Eggs Benedict (Αυγά Μπενεντίκτ) Η συνταγή




Μια υπέροχη συνταγή  αξίζει να την δοκιμάσετε! 

Σειρά εκτέλεσης:
πρώτα ετοιμάζουμε τα muffins, μετά τη sauce Hollandaise, το μπέικον, τα σπαράγγια και τελευταία τα αυγά

Υλικά για 4 πιάτα
Για τα αυγά ποσέ
8 αυγά
2 κ.σ. αποσταγμένο ξίδι
Εκτέλεση
Σ’ ένα ρηχό σκεύος με νερό που βράζει, προσθέτουμε 2 κ.σ. αποσταγμένο ξίδι.
Ετοιμάζουμε τα αυγά σπάζωντάς τα σε μικρά φλυτζάνια για να είναι πιο εύκολο να τα σπρώξουμε στο βραστό νερό. Μόλις το νερό είναι έτοιμο, τοποθετούμε πρώτα τα 4 και μετά από λίγο τα άλλα 4 για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία, τα σκεπάζουμε και μετά από 3 λεπτά τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στα πιάτα.
Για τη sauce Hollandaise
3 κρόκοι 2 κ.σ. κρύο νερό
175g clarified butter
χυμός μισού λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπήστε τους κρόκους με το νερό μέχρι να γίνουν αφράτοι σ’ ένα θερμομωνοτικό δοχείο, π.χ. ένα βαρύ πλαστικό μπολ. Τοποθετείστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε με τον αβγογδάρτη συνεχώς, μέχρι να έχετε μια κρεμώδη και απαλή υφή.
Προσθέστε και ενσωματώστε ευγενικά το βούτυρο.
Σε αυτό το σημείο υπάρχει κι ένα μικρό κόλπο: Που και που, ανασηκώστε το μπολ από την κατσαρόλα για να μη σας παραψηθεί η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέστε και το χυμό του λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα.
Τώρα πια η σάλτσα πρέπει να είναι κρεμώδης και αφράτη.
Λίγο αλάτι και πιπέρι και στην άκρη.
Eggs Benedict post 2
English muffins
Για τα English muffins
300ml χλιαρό νερό
560g απλό αλεύρι
2.5 κ.τ. ξερή μαγιά
0.5 κ.τ. baking soda
1.5 κ.τ. αλάτι
2 ασπράδια
Εκτέλεση
Για τους πολύ απαιτητικούς ή σε περίπτωση που δεν αγοράσετε έτοιμα.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χύστε το χλιαρό νερό και ανακατέψτε, πρώτα τη μαγιά, μετά το αλεύρι, το αλάτι και τέλος τη σόδα.
Ζυμώστε καλά, μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε τα καλά χτυπημένα ασπράδια.
Συνεχίζετε το ζύμωμα. Αν κολλάει, προσθέστε ακόμα λίγο αλεύρι, αν είναι ξερό, προσθέστε λίγο νερό.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε καλά για 10-15 λεπτά. Είναι ζόρικο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σε λίγο θα έχετε ένα ελαστικό και μεταξωτό ζυμάρι. Λαδώστε το γύρω γύρω και βάλτε το σ’ ένα μπολ σκεπασμένο με μια πετσέτα. Αφήστε το να φουσκώσει για μία ώρα, σ’ ένα ζεστό μέρος.
Μόλις φουσκώσει, γυρίστε το πάλι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και φορμάρετέ το με ένα ποτήρι σε δίσκους περίπου 8 εκ. διάμετρο και 2 εκ. πάχος.
Αφήστε τα πάλι να ξεκουραστούν για μισή ώρα και μετά σοτάρετέ τα σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά την κάθε πλευρά.
8 φέτες μπέικον, 2 για κάθε πιάτο
Τηγανίστε το μπέικον.
8 σπαράγγια, 2 για κάθε πιάτο
Ζεματίστε τα σπαράγγια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Σύνθεση
Πρώτα το μάφιν, βουτυρωμένο ή όχι, από πάνω το μπέικον, μετά το ποσαρισμένο αυγό, τη sauce Hollandaise και το σπαράγγι. Σημείωση, αντί για μπέικον ταιριάζει εξίσου καλά και ο καπνιστός σολωμός ή και τα δύο μαζί. Είναι θέμα διάθεσης. Συνοδεύεται με γαλλική σαμπάνια.

Η συνταγή είναι απο το http://spoons.gr/ εκεί θα βρειτε και άλλες νοστιμιές !
Απολαύστε τον εικονικό Gordon Ramsay να εκτελεί με μαεστρία τη συνταγή.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτική Μερέντα και θα με θυμηθείτε!!

Πώς να φτιάξετε υγρό κρεμοσάπουνο από μία μπάρα σαπουνιού